کلینیک هارمونیا

پوست حساس و نحوه مراقبت از آن

پوست حساس مانند سازی است که به کوچکترین نوازشی واکنش نشان می‌دهد. این پوست‌ منحصربه‌فرد به تغییرات محیطی پاسخ می‌دهد و حتی با بی‌ضررترین کرم‌ها نیز ممکن است ملتهب شود‌. داشتن چنین پوستی و مراقبت از آن برای بسیاری از افراد چالش‌ برانگیز است، چرا که باید درک متقابلی میان نیازهای پوست و شرایط محیطی صورت گیرد تا بتوانید بین آن‌ها تعادل ایجاد کنید و جلوی تحریک شدن پوست را بگیرید. اگر پوستی حساس دارید و از قرمزی یا سوزش دائمی آن خسته شده‌اید،‌ تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا راه‌های مراقبت از پوست حساس را برایتان شرح دهیم.

به چه نوع پوستی حساس می‌گویند؟

همانطور که از اسم پوست حساس مشخص است، این نوع پوست به‌دلیل عوامل ذاتی مانند ژنتیک یا عوامل بیرونی مانند استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی و شرایط محیطی در معرض تحریک و التهاب قرار دارد. شاید برایتان جالب باشد که بگوییم حتی اگر پوست خشک،‌ چرب یا مختلط هم داشته باشید ممکن است پوستتان در برخی از نواحی، حساس‌تر باشد که باید از آن قسمت‌ها بیشتر مراقبت کنید‌.

افرادی که پوستی حساس دارند حتی در استفاده روزمره از محصولاتی مانند کرم مرطوب‌کننده، ژل شستشوی صورت و ژل ریش نیز با مشکل مواجه می‌شوند و پوست صورت آن‌ها به این مواد واکنش نشان می‌دهد. این افراد همچنین در صورت قرار گرفتن در شرایط آب‌وهوایی سرد یا گرم نیز با پوسته پوسته شدن یا قرمزی پوست مواجه می‌شوند؛ بنابراین کسانی که با پوستی حساس دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند در‌ زمان خرید لوازم آرایشی و بهداشتی باید با احتیاط عمل کنند و به‌دنبال محصولات ملایم، بدون عطر و ضد حساسیت باشند تا تحریک شدن پوست را به حداقل برسانند.

عوامل موثر بر ایجاد پوستی حساس کدامند؟

عوامل متعددی می تواند به ایجاد پوستی حساس منجر شود که برخی از آن‌ها مانند ژنتیک و فیزیولوژی، ذاتی هستند و افراد نقشی در آن‌ها ندارد. اما علاوه‌بر این، عوامل بیرونی مانند شرایط محیطی و سبک زندگی نیز در ایجاد این پوست‌ها نقش دارند.

پوست حساس و نحوه مراقبت از آن

در ادامه برخی از موارد رایجی که می‌توانند به ایجاد یا تشدید پوست حساس منجر شوند، ذکر می‌کنیم:

  1. ژنتیک: ژنتیک، نقش مهمی در جنس و نوع پوست و‌ موی افراد بازی می‌کند‌. به‌طور مثال برخی از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماری‌های پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس هستند که پوست آنها را حساس‌تر می‌کند.
  2. عملکرد سد دفاعی پوست: بیرونی‌ترین لایه پوست را سد دفاعی می‌گویند که در صورت ضعیف شدن، پوست را مستعد تحریک و حساسیت می‌کند. سطح دفاعی پوست به‌دلیل عواملی مانند افزایش سن، لایه‌برداری بیش از حد یا استفاده از محصولات مراقبت از پوست قوی، عملکرد‌ مناسب خود را از دست می‌دهد.
  3. آلرژی: پوست‌های حساس به برخی از محصولات مراقبت از پوست، لوازم آرایشی و حتی فوم‌های شستشوی صورت واکنش نشان می‌دهند.
  4. عوامل محیطی: قرار گرفتن در معرض شرایط آب‌وهوایی نامناسب مانند آفتاب، باد، هوای سرد یا آلودگی می‌تواند در ایجاد یا بدتر شدن حساسیت پوست نقش داشته باشد.
  5. استرس: یکی از عوامل موثر‌ در مشکلات پوستی،‌ سطح بالای استرس است که تاثیر منفی روی انواع پوست‌ها برجای می‌گذارد.
  6. تغییرات هورمونی: در دوره‌ای از زندگی مانند زمان بارداری یا یائسگی، زنان دچار تغییرات هورمونی می‌شوند که این عوامل ممکن است روی پوست تاثیر بگذارد و حساسیت آن‌ را افزایش دهد.‌
  7. رژیم غذایی: افراد زیادی هستند که به غذاهای خاصی مانند لبنیات یا مواد غذایی حاوی گلوتن حساسیت دارند و بعد از خوردن این غذاها دچار مشکلات پوستی مانند قرمزی و خارش می‌شوند.

علائم و نشانه‌های پوست حساس چیست؟

پوست حساس به طرق مختلف ظاهر می‌شود و علائم و نشانه‌های آن ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، اما به‌طور کلی این پوست‌ها دارای نشانه‌های ثابتی هستند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • قرمزی: پوست‌های حساس ممکن است بعد استفاده از برخی محصولات یا قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی مانند خورشید، باد یا هوای سرد، قرمز و برافروخته به‌نظر برسند.
  • خارش: افرادی که پوستی حساس دارند اغلب پس از استفاده از برخی محصولات پوستی یا لوازم آرایشی دچار خارش یا سوزش  می‌شوند.‌
  • خشکی: پوست‌های حساس، پس از پاکسازی یا قرار گرفتن در معرض شرایط محیطی نامناسب، دچار خشکی می‌شوند.
  • جوش یا لکه‌های پوستی: این پوست‌ها بیشتر مستعد جوش، لکه یا سایر مشکلات پوستی هستند.‌
  • حساسیت نسبت به پارچه: پوشیدن لباس‌هایی با پارچه‌های زبر یا استفاده از حوله‌های نامناسب، پوست‌های حساس را ملتهب می‌کند.

نحوه مراقبت از پوست‌های حساس چگونه است؟

مراقبت از پوست حساس کمی با پوست‌های دیگر متفاوت است و نیاز به دقت بیشتری‌ دارد، چرا که این پوست‌ها نسبت به عوامل بیرونی سریع واکنش نشان می‌دهند و ملتهب می‌شوند؛ بنابراین باید در نحوه مراقبت از پوستی حساس رویکردی متفاوت در پیش بگیرد و از آن‌ها به به‌شکل درست محافظت کنید‌. در ادامه به برخی از مهم‌ترین راه‌های مراقبت از پوست حساس اشاره می‌کنیم‌.

از محصولات ملایم استفاده کنید

محصولاتی را انتخاب کنید که به طور خاص برای پوست‌های حساس طراحی شده‌اند، چرا که این پوست‌ها سریع تحریک می‌شوند؛ در نتیجه بهتر است از خرید محصولاتی که حاوی مواد شیمیایی یا عطرهای قوی هستند، اجتناب کنید.

تست پچ محصولات جدید را فراموش نکنید

قبل از استفاده از محصول جدید، مقدار کمی از آن را به مدت ۴۸ ساعت روی ناحیه کوچکی از پوست دست قرار دهید تا واکنش پوستتان به‌ آن را مشاهده کنید.

از مرطوب‌کننده استفاده کنید

پوست‌های حساس برای آنکه خشک نشوند به آبرسانی نیاز‌ دارند، به‌همین دلیل شرکت‌های آرایشی و بهداشتی مختلفی محصولات مخصوص به این پوست‌ها را تولید کرده‌اند‌. این محصولات که شامل مرطوب‌کننده‌های ملایم و بدون عطر نیز می‌شود برای مرطوب نگه داشتن پوست و جلوگیری از خشکی آن موثر هستند.

در معرض مستقیم نور خورشید قرار نگیرید

نور‌ مستقیم خورشید یکی از عوامل  آسیب‌زا به پوست است. برای مراقبت از پوست حساس در مقابل نور ‌خورشید استفاده از کرم ضد آفتاب را فراموش نکنید، ترجیحا در آفتاب قدم نزنید و حتما از عینک آفتابی استفاده کنید‌.

فیشال را فراموش نکنید

برای سالم و جوان نگه داشتن پوست، باید آن را به‌طور مرتب پاکسازی کنید تا آلودگی‌های سطح پوست از بین بروید. از طرفی دیگر، پوست‌های حساس به مراقبت بیشتری نیز نیاز دارند و باید به‌طور مناسب و منظم پاکسازی شوند. کلینیک تخصصی فیشال هارمونیا با ارائه خدمات مخصوص پوست‌های حساس مانند پاکسازی کلاسیک، لایت تراپی و اکسیژن تراپی به شما در مراقبت از این پوست‌ها کمک می‌کند‌.

پوست حساس به مراقبت بیشتری نیز نیاز دارند

از عوامل تحریک‌زا اجتناب کنید

بهتر است از هر چیزی مانند صابون‌های قوی، اسکراب‌های نامناسب یا حتی لباس‌هایی با پارچه‌های مصنوعی که می‌تواند پوست شما را تحریک کند، اجتناب کنید.

پوست خود را بشویید

سعی کنید روزی حداقل سه بار پوست خود را بشویید تا آلودگی‌ها از روی آن پاک شود. یادتان باشد در هنگام خشک کردن، حوله را روی پوست نکشید، بلکه آن را به‌آرامی روی پوست مرطوب خود قرار دهید و با ضربه‌های ملایم خشک کنید.

از پاک‌کننده ملایم استفاده کنید

با استفاده از یک پاک‌کننده ملایم، صورت خود را به آرامی بشویید، چرا که استفاده از پاک‌کننده‌های قوی، پوست‌های حساس را تحریک می‌کند و به آن آسیب می‌زند‌.

مراقب غذای خود باشید

خوردن غذای سالم برای شاداب نگه داشتن انواع پوست‌ها ضروری است، زیرا خوردن غذاهای سالمی مانند میوه و سبزی تازه به پوست طراوت می‌بخشد و از پیر شدن آن جلوگیری می‌کند. از طرفی برخی از غذاها پوست‌های حساس را تحریک می‌کنند، پس به رژیم غذایی خود توجه کنید.

کلام پایانی

یکی از‌ پوست‌هایی که به‌دلیل تحریک‌پذیری بالا به مراقبت ویژه‌ای نیاز دارد، پوست حساس است. این پوست‌ در مقابل عوامل طبیعی مانند سرما، گرما و باد، محصولات شیمیایی مانند انواع کرم‌ها و لایه‌بردارها واکنش نشان می‌دهد و مشکلات بسیاری برای افرادی که دارای این نوع پوست‌ هستند، ایجاد می‌کند.

حال اگر بعد از استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی و یا قرار گرفتن در شرایط‌ آب‌وهوایی نامناسب با سوزش، خارش یا قرمزی روبرو شدید، باید بدانید که شما دارای پوستی حساس هستید و باید از آن به‌طور ویژه محافظت کنید‌. برای مراقبت از پوست حساس از محصولات آرایشی و بهداشتی ملایم، ضد آفتاب مناسب،‌ نوشیدن آب و خوردن مواد غذایی سالم استفاده کنید؛ همچنین برای مراقبت بیشتر از این نوع پوست بهتر است انجام منظم فیشال‌هایی مانند پاکسازی کلاسیک، لایت تراپی و اکسیژن تراپی را که در کلینیک هارمونیا و توسط بیوتی تراپیست‌های حرفه‌ای انجام می‌شود، در اولویت قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب

خدمات فیشیال هارمونیا

سایر مطالب